Cursus voor kinderen van ouders met psychische problemen of verslavingsproblematiek (KOPP/KOV)

Op woensdag 10 november starten GGNet en Iris in de Buurt met een KOPP doe- en praatgroep (8-12 jaar) en deze zal plaatsvinden in Didam bij Stichting Welcom. De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur en bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten.

In de KOPP-groep wordt op begrijpelijke wijze aandacht besteed aan thema’s als: ziekte van de ouder, gevoelens, geheimen, opkomen voor jezelf, enzovoort. In de groep wordt van alles gedaan zoals tekenen, schilderen, spelen en praten. Ouders worden bij de cursus betrokken door een ouderavond. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich ook in lichamelijke ongemakken, zoals buikpijn of hoofdpijn, kan uiten. Sommige kinderen geven zichzelf de schuld of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen. Veel kinderen en jongeren denken hierbij de enige te zijn met zo’n bijzondere vader of moeder.

Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Aanmelden kan vanaf nu. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van GGNet preventie via tel. (088) 933 11 80 en preventie@ggnet.nl.