De Beweegtour Senioren komt naar Didam!

In oktober maakt de Beweegtour voor ouderen een stop in Didam. De gehele maand zijn er allerlei sportieve kennismakingsactiviteiten speciaal voor ouderen. U maakt laagdrempelig kennis met het beweegaanbod bij uw in de buurt. Bewegen staat centraal, maar het sociale aspect is minstens zo belangrijk.

Bent u 50 jaar en ouder? Wilt u fit en vitaal blijven? Gewoon lekker in beweging blijven? Of andere ouderen ontmoeten? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken. Wie weet gaat uw hart ook sneller kloppen van een hele nieuwe sport- en beweegactiviteit. 

Volgens de RIVM richtlijnen

De activiteiten zijn uiteraard volgens de RIVM richtlijnen en daarmee coronaproof. Met de onlangs aangescherpte maatregelen zit gezellig napraten met koffie of thee er op dit moment helaas even niet in. Normaliter is dit uiteraard een minstens zo belangrijk onderdeel naast het bewegen.

Meedoen?

De sportactiviteiten zijn gratis en dichtbij u in de buurt. Meld u aan via de Welzijnslijn van Welcom. Dat kan via het telefoonummer 0316-292828 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-12.00 uur) of per e-mail: welzijnslijn@welcommail.nl. Vermeld in het onderwerp van uw e-mail ‘Beweegtour Didam’ en vervolgens uw naam, telefoonnummer en voor welke activiteit u zich opgeeft.

Over de Beweegtour Senioren

De Beweegtour Senioren gaat langs alle kernen in Montferland. Welcom verzorgt in opdracht van de gemeente Montferland allerlei sport- en beweegactiviteiten voor ouderen. De gemeente Montferland vindt het belangrijk en stimuleert ouderen om in beweging te blijven.

Blijf in beweging voor een vitale oude dag

Regelmatig bewegen kan de gevolgen van ouder worden vertragen. Door minder spierkracht en uithoudingsvermogen is het lastiger om op oudere leeftijd fit en vitaal te blijven. Hierdoor is het voor ouderen lastiger om zich zelf te redden en deel te blijven nemen aan de maatschappij. Onderzoek toont aan dat regelmatig bewegen er voor zorgt dat ouderen langer mee blijven doen en minder gebruik maken van zorg.

Activiteitenagenda

SENIOREN FIT

Een training met veel laagdrempelige kracht- balans- en coördinatieoefeningen.

Data: woensdag 7, 14, 21 en 28 oktober
Tijdstip: 13.00-14.15 uur
Locatie: Sportpark De Korenakker in Loil
Bijzonderheden: trek uw sportieve kleding aan.

50+ ZWEMMEN

Maak kennis met de beweegactiviteiten voor ouderen van zwembad De Hoevert.

Data: dinsdag 13 oktober en vrijdag 16 oktober
Tijdstip: 12.30-14.30 uur
Locatie: Zwembad de Hoevert in Didam

OLD STARS RUNNING

Een loop/wandeltraining met aangepaste loopvormen en accent op coördinatie en kracht. Vergoot uw aanpassingsvermogen en verminder het valrisico en de kans op blessures.

Data: woensdag 7, 14, 21 en 28 oktober
Tijdstip: 09.30-11.00 uur
Locatie: Sportpark De Nevelhorst in Didam
Bijzonderheden: trek uw sportieve kleding aan.

KOERSBAL

Maak kennis via een clinic van Koersbalvereniging DSV Relax met een van de meest populaire sporten onder ouderen in Nederland.

Data: donderdag 22 oktober
Tijdstip: 10.00-12.00 uur
Locatie: Markthal, Markplein 3 in Didam