Hulp bij het huishouden

De gemeente Montferland vindt het belangrijk dat inwoners die zelf niet (meer) kunnen zorgen voor een schoon en leefbaar huis, moeten kunnen rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente. Nu en in de toekomst. Omdat de kosten voor hulp bij het huishouden stijgen, moet er iets veranderen. Daarom maken we onze aanpak efficiënter. Uiteraard tegen dezelfde kwaliteit.

Per 1 april a.s. heeft de gemeente alleen nog met ZorgPlus een contract als aanbieder van hulp bij het huishouden. Zij bieden ook een was- en strijkservice aan waardoor de hulp dit niet meer hoeft te doen. Iedereen die momenteel gebruik maakt van hulp bij het huishouden is hierover geïnformeerd.

We begrijpen dat u het spannend kunt vinden om uw was aan anderen mee t geven. Daarom maken we goede afspraken met ZorgPlus die de wasservice gaat verzorgen zodat we zeker weten dat de was keurig en zorgvuldig gebeurt.

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen over de nieuwe was- en strijkservice. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Sociaal Team Montferland via sociaalteam@montferland.info of telefonisch via (0316) 291374. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Veelgestelde vragen hulp bij huishouden

U kunt altijd een PGB aanvragen. Wij kijken daarna of u een PGB kunt beheren.

Wij vinden het belangrijk om inwoners te ondersteunen bij bijvoorbeeld hun huishouden als zij dit zelf niet meer kunnen. Een schoon en leefbaar huis is het uitgangspunt. Nu, maar óók in de toekomst. Wij willen de hulp bij huishouden onze inwoners blijven bieden, maar om dat mogelijk te maken moet het wel efficiënter worden. Dat bereiken we met de nieuwe wasservice. 

De kans is groot dat u uw huidige hulp behoudt. Veel hulpen komen straks in dienst van ZorgPlus.

Veelgestelde vragen over de was

ZorgPlus komt bij u op bezoek. Tijdens dit bezoek krijgt u uitleg over de wasvoorziening en een wasbox waar een antwoordkaartje is bijgevoegd met o.a. de vraag of u gebruik wilt maken van de was. U kunt de vraag op dit kaartje beantwoorden en het terugsturen naar ZorgPlus.

Nee, dat hoeft niet.

De was van elke klant wordt apart gedraaid. De naam van de klant staat op elke waszak. Hierdoor kan de was- en strijkservice zien van wie de was is en in welke zak de was retour kan.

De was wordt 1x per week opgehaald. Maximaal 8 kilo. ZorgPlus spreekt met u de dag en tijd af wanneer de was wordt opgehaald.

De bovenkleding wordt gestreken.

De was- en strijkservice maakt gebruik van professioneel, ongeparfumeerd wasmiddel. Deze middelen worden ook gebruikt voor mensen met een wasmiddelallergie.

Ja, er wordt op kleur gesorteerd. Wolwas wordt apart gereinigd.

Op 30/40 graden. In het wasprogramma voegen ze een speciale desinfectant toe zodat alles goed schoon wordt.

Diegene ontvangt een zogenaamde protectbag. Deze bestaat uit 2 verschillende plasticachtige waszakken waarvan de binnenzak meegaat in de wasmachine en oplost.

ZorgPlus komt langs om hierover afspraken met u te maken. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het Sociaal Team.

De was kunt u zelf opruimen of laten opruimen door een familielid/kennis.