Bijstand, wijziging doorgeven

Als er iets verandert in uw woonsituatie, inkomsten- of vermogenssituatie dan moet u dit altijd binnen 5 werkdagen melden aan de afdeling Sociale Zaken.

Hoe het werkt

Kies het onderstaande formulier dat bij uw situatie past. Vervolgens logt u in met uw digitale handtekening, de DigiD. Houdt u rekening met de tijdslimiet van 15 minuten per wijzigingsformulier. Houdt de gevraagde bijlagen dus bij de hand. Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze aanvragen op de website van DigiD.

U moet in de volgende gevallen een wijziging doorgeven:

  • U koopt of verkoopt een voertuig;
  • U opent of wijzigt een bankrekening;
  • U schaft een (prepaid) creditkaart aan;
  • U gaat betalingen verrichten en ontvangen via elektronische rekeningen, zoals Paypal
  • een medebewoner gaat studeren of stopt met studie;
  • U ontvangt een erfenis;
  • U gaat meer of minder werken;
  • De samenstelling van uw huishouden verandert, er vertrekt iemand op uw adres of er komt iemand bij u wonen, dit geldt ook als er in uw huishouden een kind wordt geboren.

Ook als u op vakantie gaat moet u dit doorgeven. Afhankelijk van uw vakantie is het mogelijk dat er documenten meegestuurd kunnen worden, denkt u hierbij aan een kopie vliegtickets en een kopie van uw boekingsformulier. Doet u dit niet of te laat, dan kan de gemeente u een boete geven.

Heeft u al een wijziging doorgegeven en moet u hierover nog (aanvullende) bewijsstukken aanleveren? Mail deze dan onder vermelding van het zaaknummer naar bijstand@montferland.info. 

Geef veranderingen in uw inkomen of persoonlijke situatie altijd op tijd door. Zo voorkomt u dat u per ongeluk fraudeert. 

Bezwaar maken

Besluit de gemeente u een boete te geven of uw uitkering stop te zetten of in te trekken? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente.

Kunt u het juiste formulier niet vinden, kies dan voor het formulier onder aan de pagina getiteld 'overige wijzigingen'.

Wat u nodig hebt

Er wordt per wijzigingsformulier aangegeven welke documenten u nodig kunt hebben om het formulier te versturen. Denkt u eraan dat deze documenten digitaal moeten worden bijgevoegd.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat de uw DigiD-sessie maximaal 15 min. duurt. Heeft u meer tijd nodig om het formulier in te vullen (b.v. omdat u de benodigde bijlagen niet bij de hand heeft) dan wordt het formulier afgesloten en moet u opnieuw inloggen.

Betaaldata 2020

Datum van betaling
30 december 2019
30 januari 2020
27 februari 2020
30 maart 2020
29 april 2020
28 mei 2020
29 juni 2020
30 juli 2020
27 augustus 2020
29 september 2020
29 oktober 2020
26 november 2020
30 december 2020

Mits er geen vertragingen ontstaan staat de uitkering 1 á 2 dagen na bovengenoemde data op uw rekening.

Neem contact op met de gemeente als u twijfelt of u informatie moet doorgeven.