Sportverenigingen bedankt!

Sinds de versoepelingen in de coronamaatregelen zijn sportverenigingen in de gemeente actief en creatief aan de slag gegaan om zoveel mogelijk leden en niet-leden te laten sporten. Wethouder Ruth Mijnen bracht dinsdagavond een bezoek aan een zestal verenigingen om ze hiervoor te bedanken met appels gesponsord door Tuinderij Gesthuizen Didam.

“De verhalen die we te horen kregen, maken mij trots!” vertelt Mijnen. “Voetbalvereniging DVC en FC Bergh geven aan dat ze sinds corona meer nieuwe leden mogen verwelkomen. De senioren van FC Bergh willen zelfs in de zomer doortrainen, als de mogelijkheid er is. We zagen hoe de turners van sportvereniging Margriet achter het Liemers college in het gras aan het sporten waren, en de les Jiu Jitsu van JVO vond plaats op een kunstgrasveld achter de Takko Fashion in Didam. Bij de zandbulten in Stokkum was volleybalvereniging Smash druk bezig en de tennisvereniging van Zeddam had veel werk gestoken in looplijnen en desinfectiepompjes.”

“We konden helaas niet alle verenigingen bezoeken, maar het doet me goed om te zien dat de verenigingen elkaar opzoeken deze tijd. Met elkaar maken ze het mogelijk dat binnensporten naar buiten kunnen en dat contactsporten een tijdelijke overstap kunnen maken naar een andere sport.”

Wethouder bezoekt sportverenigingen

Bezoek sportverenigingen

Bezoek Ruth Mijnen sportverenigingen Bezoek Ruth Mijnen sportverenigingen 2 Bezoek Ruth Mijnen sportverenigingen 3 Bezoek Ruth Mijnen sportverenigingen 4