Twee plannen uit Montferland in de finale van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

De Montferlandse plannen ‘FIT VEUR ALTIED’ en ‘SamenFun’ zitten in de finale van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Zij nemen het op tegen vijf andere finalisten en maken kans op een aanzienlijk geldbedrag én ondersteuning van studenten van de HAN. Vanaf 26 november telt uw stem. Stem dus ook op één van de plannen uit Montferland en help hen naar een podiumplaats!

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is een initiatief van de Provincie Gelderland. De prijs motiveert organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs om bij te dragen aan een gezond Gelders sportklimaat door creatieve initiatieven en samenwerkingsverbanden.

Voor de jury was het een flinke klus om een keuze te maken uit de 61 ingestuurde plannen. Met de zeven gekozen plannen is er een spreiding over heel Gelderland. De plannen van de finalisten richten zich op  veel doelgroepen, onder andere kinderen, ouderen, patiënten met kanker, migranten, studenten en mensen met een beperking. Er zitten dus ook twee plannen uit Montferland bij de laatste zeven. Hieronder leest u meer over beide plannen.

SamenFun: jong en oud in beweging

Bij het plan SamenFun gaat de kinderopvang- en ontwikkeling organisatie Humankind een samenwerking aan met lokale en regionale zorgaanbieders in Montferland. Samen organiseren zij muziek- en beweegactiviteiten voor jonge kinderen en ouderen. Dorien Peters van Oefentherapie Montferland ontwikkelde allerlei oefeningen speciaal voor de verbinding tussen jong én oud. De onbevangenheid van peuters samen de openheid van de ouderen zorgt ervoor dat er op bijzondere manieren contact ontstaat. Samen bewegen, dansen en plezier maken, voor jong en oud.

De jury over SamenFun: ‘De combinatie van muziek maken en bewegen spreekt aan, en deze twee groepen bij elkaar brengen geeft energie. En ook dit concept kan op meer plaatsen in Gelderland gebruikt worden.’

Aranka Kuster – locatiemanager Humankind in de gemeente Montferland – vertelt verder over Samen Fun: ‘Voor een gezonde ontwikkeling van kinderen zijn bewegen, samen spelen, samen leren en samen werken van groot belang. Met SamenFun verbinden wij bewegen en samenzijn. Dat is goed voor de individuele ontwikkeling van het kind, het welzijn van ouderen én het verstevigen van de sociale cohesie in Montferland. Dus SamenFun is pure winst voor ons allemaal! Bent u ook zo enthousiast over ons initiatief? Stem dan op ons!’.

De kracht van Samen: Samenfun

FIT VEUR ALTIED

Stichting De Graafschap Verbindt, Open Club de Nevelhorst en Achterhoek in Beweging willen samen met het Graafschap College zorgen voor nieuwe ontmoetingen en verbindingen tussen inwoners, werkgevers, ondernemers en sportaanbieders uit de regio. Zij bieden met dit plan een aantrekkelijk en laagdrempelig beweegprogramma voor alle inwoners van de Achterhoek.

‘FIT VEUR ALTIED’ gaat aan de slag om de fitheid in organisaties te verhogen. De initiatiefnemers gaan bij vijftien Achterhoekse werkgevers een eigen medewerker opleiden tot een Beweeg- en Sportaanjager.

De beoordeling van de jury was als volgt: ‘Dit plan is gericht op het bedrijfsleven en zorgt door de opleiding van beweegcoaches binnen bedrijven voor een duurzaam resultaat.’

Raymond Sweers – mede initiatiefnemer vanuit de Open Club De Nevelhorst licht het plan verder toe: ‘Met dit plan gaan we regionale bedrijven, hun medewerkers, familieleden, buren en omgeving inspireren, motiveren en bewust maken van de voordelen van een gezonde levensstijl. Vitale medewerkers bruisen van de energie, zijn fysiek fit en mentaal weerbaar. Dat wil toch iedereen, dus stem op ons!’  

Afbeelding

Fit Veur Altied in de Achterhoek

Vanaf 26 november telt uw stem!

De zeven gekozen plannen staan van 26 november tot en met 1 december in de spotlights op Omroep Gelderland. Het publiek stemt allereerst op het plan dat zij het beste vinden. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee, de andere 50% bepaalt de jury. De winnaar krijgt € 20.000,-, de nummers 2 en 3 € 10.000,-. Daarnaast is er voor de finalisten steun van de studenten van HAN bij de uitwerking en uitvoering. Dus stem de Montferlandse plannen ook naar een podiumplaats.

Uw stem telt door op één van de onderstaande links te klikken en vervolgens onderaan de pagina op de boksbal te slaan.

Stem op 'SamenFun'

Stem op 'FIT VEUR ALTIED'

Nieuwsgierig naar de andere plannen? Bekijk hier alle zeven kanshebbers op de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat.