Pluim van de burgemeester

De Pluim van de burgemeester is voor inwoners die extra waardering verdienen. Bijvoorbeeld doordat ze een bijzondere prestatie hebben verricht.

Hoe het werkt

Wanneer u in uw omgeving iemand tegenkomt, van wie u meent dat hij of zij vanwege een specifieke, extra prestatie, door de burgemeester eens extra in het zonnetje moet worden gezet, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Montferland via het bovenstaande telefoonnummer. 

Voorafgaand aan de maandelijkse raadsvergadering ontvangt de burgemeester iemand, een groep, een organisatie of een bedrijf, die een bijzondere prestatie heeft verricht, eventueel met partner en/of naaste familie. Ze praten dan over waarom men de pluim heeft verdiend, omdat daar in de vergadering zelf slechts korte tijd voor is. Aan het begin van de raadsvergadering rijkt de burgemeester 'de Pluim' uit. Over de uitreiking verschijnt een kort artikel op de gemeentepagina in het Montferland Journaal.

Goed om te weten

Niet iedereen komt in aanmerking voor een gemeentelijke- of Koninklijke onderscheiding. Met de Pluim van de burgemeester zet de burgemeester deze inwoners toch in het zonnetje.