SamenFun valt in de prijzen bij de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

Het Montferlandse project SamenFun is op een tweede plaats geëindigd bij de verkiezing voor de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. Met de prijs van €10.000,- gaan de initiatiefnemers SamenFun op meer plekken in Montferland en Gelderland ontmoetingen tussen peuters en ouderen organiseren. Bij SamenFun werkt kinderopvang- en ontwikkeling organisatie Humankind samen met lokale en regionale zorgaanbieders. Samen organiseren zij muziek- en beweegactiviteiten voor jonge kinderen en ouderen.

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is een initiatief van de Provincie Gelderland. De prijs moedigt organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs aan om met creatieve initiatieven te komen voor een gezond Gelders sportklimaat.

Maar liefst 61 plannen waren er ingediend voor de Stimuleringprijs Gelders Sportklimaat. Nadat een jury uit alle inzendingen zeven finalisten selecteerde was het aan de inwoners van Gelderland om een publieksstem uit te brengen. Er is massaal van de mogelijkheid gebruik gemaakt om te stemmen.

Tijdens een speciale uitzending van Gelderland Sport op Omroep Gelderland maakte volleybalinternational Lonneke Slöetjes uit Varsseveld de prijswinnaars bekend. Het plan Pleintje – het nieuwe buitenspelen – ging er met de hoofdprijs vandoor. SamenFun eindigde op een eervolle tweede plaats.

De vlag kan uit!

Aranka Kuster – manager bij Humankind – is erg verheugd met de prijs en blikt terug op de verkiezing: ‘Nog nooit heb ik met zoveel spanning naar Omroep Gelderland gekeken. Samen met mijn collega’s Han en Monique waren het hele spannende minuten of SamenFun daadwerkelijk in de prijzen gevallen was. Toen de gouden enveloppe open ging en bleek dat wij een tweede prijs gewonnen hadden ging bij ons, de peuters en bij ouderen echt de vlag uit! Met deze prijs kunnen we nog meer peuters naar ouderen met elkaar verbinden, dus nog meer dansen, springen, lachen en zingen in Montferland. We kijken er enorm naar uit om na Corona ouderen en peuters elkaar weer echt fysiek te laten ontmoeten.’

Fit veur Altied valt net buiten de prijzen

Naast SamenFun maakte ook een andere initiatief uit Montferland kans op één van de prijzen. Het idee ‘Fit Veur Altied’  van onder andere Open Club de Nevelhorst, Stichting De Graafschap Verbindt en Achterhoek in Beweging eindigde net naast het podium.

Raymond Sweers – mede initiatiefnemer vanuit Open Club De Nevelhorst geeft aan wel verder met het plan aan de slag te gaan: ‘Hoewel we net niet in de prijzen gevallen zijn, staat er nu een mooi en breed gedragen idee om bedrijven in beweging te gaan brengen. We gaan samen d’ran om er een vervolg aan te geven. Uiteraard feliciteren we SamenFun van harte met de gewonnen prijs’.

De kracht van Samen: Samenfun