Sociaal Raadslieden

Raakt u de weg kwijt in het doolhof van overheidsinstellingen en particuliere instanties? Sociaal Raadslieden geven informatie en advies over allerlei wetten en regelgevingen.

U kunt ook hulp krijgen bij het indienen van aanvragen en bezwaarschriften en het invullen van ingewikkelde formulieren. Sociaal Raadslieden kunnen voor u bemiddelen bij problemen met personen en instanties. Bijvoorbeeld door een brief te schrijven, te telefoneren of door een gezamenlijk gesprek aan te gaan. Wanneer het nodig is, kunnen zij u de weg wijzen naar de juiste instellingen of personen. Het werk van Sociaal Raadslieden kost geen geld.

Waar en wanneer kan ik de Sociaal Raadlieden vinden?         

  • Didam: Iedere vrijdag spreekuur van 10.30 uur tot 11.30 uur. Ze zitten op de begane grond in het Gezondheidscentrum, Panhuis 52. U kunt plaatsnemen aan de leestafel in het Atrium.
  • 's-Heerenberg: Iedere donderdag spreekuur van 9.00-10.00 uur. Ze zitten in Gouden Handen, Emmerikseweg 17.

Contact       

Sociaal Raadslieden werken via Sensire. U kunt hen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak via (0314) 357 723. Sociaal Raadslieden zijn ook aanwezig bij het Financieel Straatje.