Tarieven aanbiedstation fors omhoog vanaf 1 januari 2021

Onze kosten voor het verwerken van het afval op het aanbiedstation stijgen al jaren. De prijs die u betaalt voor het brengen van afval naar het aanbiedstation is de afgelopen jaren nauwelijks gestegen. De prijs die u betaalt voor het inleveren van afval dekt daarom verre van de kosten voor het verwerken van ditzelfde afval. Het gevolg is dat wij de extra kosten moeten betalen uit onze algemene middelen voor afval. Omdat sommige inwoners (bijna) nooit naar het aanbiedstation gaan en anderen juist vaak, gaat ‘de vervuiler betaalt’  niet meer op.

Om dat recht te trekken verhogen we de prijzen voor het brengen van sommige afvalsoorten vanaf 1 januari 2021. De belangrijkste wijzigingen zijn dat grof afval, restafval, hout-, bouw- en sloopafval € 72,- per kubieke meter (m3) gaan kosten. Een losse zak restafval inleveren bij het aanbiedstation kost u € 4,-. U kunt dan ook een zak restafval beter in uw eigen container aanbieden. De prijs van puin blijft gelijk. En uw snoei- en tuinafval kunt u gratis blijven inleveren.

Ook het ophalen van grof afval bij uw huis wordt duurder, daarvoor betaalt u € 80,- per m3. De prijs voor het ophalen van tuinafval blijft € 30,- per m3.

Een compleet overzicht van wat u vanaf 1 januari 2021 betaalt voor welk afval vindt u op www.montferland.info/afvalwijzer.

Tips voor minder afval

  • Kijk of het product dat je weg wilt brengen nog een tweede leven kan krijgen? Probeer het te verkopen op een online marktplaats, lever het in bij het kringloopcentrum of maak er een ander blij mee.
  • Kijk goed voor je het afval inlevert of er ander afval dat je gratis kunt aanbieden bijzit. Bijvoorbeeld karton of plastic verpakkingen.
  • Koop voortaan duurzame producten, zo heb je in de toekomst minder grof afval.